Kamis, 26 November 2015

Berasa tidak sihat? Ia benar-benar adalah semua dalam kepala anda

Berasa tidak sihat? Ia benar-benar adalah semua dalam kepala anda

Tidak berbunyi suram, tetapi adakah anda perasan bahawa orang-orang yang ditinggalkan seperti lalat, jatuh di tepi jalan, atau sekadar sakit?

Ia bukan mengejutkan sejak dunia keadaan yang menyebabkan lebih ramai orang untuk hidup di bawah tekanan yang lebih besar dan lebih besar. Yang benar-benar menghisap. Apa yang benar-benar menghisap adalah bahawa tidak ada orang-orang ini benar-benar sakit, berpenyakit, atau musnah. Atau sekurang-kurangnya, mereka tidak perlu cara itu.

Ia benar-benar adalah semua dalam kepala mereka. Fikir saya salah? Pertimbangkan petikan ini dari Abraham, yang mengesahkan apa yang saya, sebagai seorang doktor Perubatan Cina, telah melihat ia adalah benar:

"Semuanya fikiran mengenai perkara. Setiap penyakit adalah mental pertama. Semuanya tentang pemikiran ... Segala-galanya adalah mengenai cara yang anda rasa."

Bunyinya hampir terlalu lapuk, terlalu mudah untuk menjadi kenyataan. Tetapi benar ia adalah. Jangan percaya? Semak contoh ini.

Tekanan emosi dan Berjalan Pneumonia

Antara member Aku menasihatkan dibangunkan kes yang mendalam tentang pneumonia musim sejuk ini. Oleh kerana kita mempunyai musim sejuk yang paling sejuk dalam rekod dalam 100 tahun di sini di Colorado, keadaannya dengan mudah boleh dikaitkan dengan cuaca. Walau bagaimanapun, kelajuan pemulihan akan mengatakan sebaliknya.

Sebagai permulaan, radang paru-paru beliau adalah begitu teruk bahawa dia akhirnya di dalam bilik kecemasan di pertengahan malam. Setelah ujian demi ujian dan rang undang-undang untuk $ 4500, lelaki itu disahkan menghidap radang paru-paru dan dihantar pulang dengan ubat. Malangnya, semua ubat lakukan adalah untuk meringankan beberapa gejala itu. Ia sama sekali tidak kemajuan sebenar ke arah pemulihan.

Selepas berurusan dengan keadaan ini selama dua minggu, dengan tidak ada penyembuhan yang sebenar, dia memanggil saya kerana beliau hairan dan lebih sedikit terganggu. Apabila kita membincangkan keadaan beliau untuk seketika, ia keluar bahawa dia telah berada di bawah banyak tekanan emosi kerana keadaan kewangan beliau.

Setelah hilang kerja, dia kini bekerja dua pekerjaan sambilan pada kos yang rendah, dan merasakan dia telah mengambil satu langkah besar ke bawah di dunia. Tekanan emosi beliau tidak begitu banyak tentang bekerja keras, tetapi lebih lanjut mengenai rasa bahawa dia tidak menjadi sebagai baik pembekal untuk keluarganya. Tekanan itu datang dari rasa kehilangan harga diri beliau.

Sebaik sahaja dia sedar bahawa dia telah benar-benar berada pembekal sangat baik untuk keluarganya - bahawa dia adalah bukan sahaja masih bekerja tetapi bersedia untuk bekerja lebih keras untuk menyediakan keperluan keluarganya dalam masa yang sukar - dia berasa lebih baik tentang dirinya. Dia mula melihat bahawa usaha-usaha yang dibuat-Nya seorang yang lebih baik daripada dia telah, apabila keadaan ekonomi yang lebih baik.

Sebaik sahaja dia mengeluarkan kepercayaan yang salah bahawa bekerja dua pekerjaan yang kurang membayar menjadikan beliau pembekal yang lebih kecil, dia mula berasa lebih baik tentang dirinya emosi. Apabila dia berasa lebih baik dari segi emosi, dia pulih daripada gejala radang paru-paru beliau dalam masa beberapa hari. Perubahan ini agak mengejutkan memandangkan dua minggu ubat kuat telah berbuat banyak untuk menyembuhkan penyakit fizikal.

Kini ia benar bahawa mana-mana pakar perubatan sendiri menghormati boleh mengatakan bahawa ubat itu akhirnya menendang, iaitu apa yang akhirnya kembalikan dia kepada kesihatan. Tetapi saya tidak, dan tidak pernah yang dipercayai itu. Perubahan dalam keadaan mental dan emosi kawan saya, ditambah pula dengan pemulihan dramatik, telah terlalu rapat sebagai "kebetulan" atau kebetulan.

Apakah Penyakit Really Semua dalam kepala anda?

Jika anda penggodaman ke atas paru-paru atau melakukan menguap Technicolor ke dalam tandas anda, kemungkinan besar anda tidak akan percaya bahawa penyakit anda adalah hanya "semua dalam kepala anda." Dan yang benar. Apabila penyakit telah dimanifestasikan dalam badan anda, ia tidak lagi hanya di kepala anda, tetapi ia bermula di sana.

Dalam erti kata lain, punca sakit atau ketidakselesaan fizikal sentiasa bermula dengan pemikiran dan perasaan anda. Penyakit hanya papan tanda jalan fizikal yang memberitahu anda sesuatu yang tidak kena dalam kepala anda. Sama ada anda mengalami kepercayaan salah mengenai diri anda atau hidup anda, seperti kawan saya, atau anda hidup dalam keadaan tertahan dengan tekanan terlalu banyak, garis bawah adalah ini:

Sehingga anda membuang punca tekanan, anda akan terus menjadi sakit.

Ia semudah itu. Merawat gejala penyakit apa sahaja yang anda ada adalah baik kerana ia membuatkan anda berasa lebih selesa. Akhirnya, walaupun, jika anda ingin bahagia dan sihat secara kekal, anda perlu untuk menetapkan punca penyakit di kepala dan hati anda.

Bagaimana Anda Betulkan Apakah Pada Ketua Anda dan Jantung?

Ini adalah di mana anda boleh membuat pilihan yang sesuai untuk anda. Bagi sesetengah orang, ia adalah satu perubahan hidup dramatik yang mungkin termasuk bergerak ke bandar baru atau menukar pekerjaan. Orang lain mungkin memilih kaunseling, kerja 12-langkah, atau terapi.

Setelah penyelesaian yang paling mudah saya mendapati adalah untuk makan makanan getaran tinggi. Apakah makanan getaran tinggi? Mereka adalah makanan yang ditanam dengan baik, seperti sayur-sayuran organik anda penuh kasih sayang berkembang di taman anda sendiri, atau makanan yang tinggi secara semula jadi dalam getaran, seperti biru-hijau alga, spirulina, dan herba tertentu.

Malah, lebih primitif makanan, semakin lama ia telah di planet ini, semakin tinggi tenaga ia seolah-olah menjadi milik pusaka. Ini adalah amalan yang dengan alga biru-hijau dan juga beberapa jenis rumpai laut.

Dasarnya adalah bahawa jika anda sakit dan tidak boleh sembuh, memberi tumpuan kepada apa yang di kepala dan hati anda dan juga apa yang sedang berlaku dengan badan anda. Apabila anda mendapatkan kepala anda diskrukan lurus, atau apabila anda mengikuti keinginan hati anda, badan anda akan mengikuti dengan mudah ke dalam kesihatan.

Jadi ya, saya benar-benar percaya bahawa penyakit adalah semua dalam kepala anda ... atau sekurang-kurangnya ia bermula di sana!

Bagaimana dengan awak?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar